Stress

door | 3 juli 2018 | Columns

Als u dit leest is de landelijke staking in het streekvervoer wellicht weer achter de rug. Maar het kan ook zijn dat hij helemaal niet werd gehouden of, laten we niets uitsluiten, alsnog gehouden gaat worden. Echter omdat tussen het schrijven van deze column en de publicatie een week ligt, ga ik er gemakshalve van uit dat deze als tweeënzeventig uursactie aangekondigde staking er komt en dat hij inmiddels voorbij is. En laten we hopen dat de dames en heren van het openbaar vervoer nét als hun bazen vanaf nu gewoon van het toilet gebruik mogen gaan maken.

Hoewel in het aankondigend persbericht staat dat de actie ook in uw belang is, u bent volgens het FNV immers ook de dupe van de veel te strakke schema’s, zat u terwijl de stakers eindelijk ook eens rustig aan de koffie konden zitten, toch maar mooi op de fiets.

Met een beetje stress natuurlijk, want hoewel u zich van de mogelijke actie bewust was, hakte de consequentie ervan pas tegen het einde van uw ontbijt, zo tegen het moment dat de cafeïne indaalt in en moest u flink aan de slag om de schade binnen de perken te houden. Ik neem aan dat alles in orde is gekomen, dat door uw rapid-cycling het goede kind op tijd bij de juiste oppas werd afgeleverd waarna u zich door het drukke verkeer naar uw werk heeft gehaast.

Nu heeft u mazzel in een gemeente te wonen die zich ambitieus “fietsstad” noemt en dus vermeed u met flinke vaart de kuilen in de nog te verbreden fietspaden, hobbelde u over de ooit aan te leggen snelfietsroute en raasde u over de toekomstige verkeersveilige rotondes.

Het is flauw, ik weet het en u had natuurlijk ook al in de smiezen dat de term rapid-cycling niets met fietsen te maken heeft. Maar ik had een bruggetje nodig en vond in die term precies wat ik nodig had, dus alvast mijn excuses aan diegenen die lijden onder wat vroeger schizofrenie werd genoemd. Maar aan het dualisme van die aandoening moest ik denken toen ik onlangs een krantenartikel over de herinrichting van het winkelcentrum las. Volgens één van de wethouders moet het centrum van Ede nu toch echt op de schop. Want hoewel Ede blijkbaar geen heidedorp meer is moet de dorpse geest naar boven gehaald worden maar dan wél zoals een moderne stad. Gelukkig had in een eerder artikel een andere wethouder al aangegeven dat hij Ede alleen maar een stúkje leuker wil maken waarmee hij de grootse plannen op voorhand aardig indamde. Ik ben benieuwd welk stukje Ede hij leuker gaat maken en vooral wat dát leuks weer mag gaan kosten.

Maar goed, ik heb vanaf de zijlijn natuurlijk makkelijk praten, u weet immers wat het spreekwoord over stuurlui zegt en het valt waarschijnlijk niet mee om dit gemeentelijk “Schip van Staat” over de stijgende waterspiegel de toekomst in te leiden. Waarbij wéér een andere wethouder onlangs in een ander kader grapte dat hij in de toekomst wethouder “Havenbedrijf op de Veluwe” gaat worden. Laten we hopen dat hij daarin geen gelijk krijgt. Want na de laatste hoosbuien stond het water in de strak betegelde tuinen toch flink tegen de schuifpuien te klotsen. En gezien de uitkomst van de stresstest als gevolg van die buien mogen we blij zijn, als we ook in de toekomst dit dorp slechts één keer per jaar “dweilstad” kunnen blijven noemen.

Deze column verschijnt op woensdag 4 juli 2018 in de online en huis aan huis krant De Edese Post.

De net gekozen gemeenteraad gaat aan het plannen, het streekvervoer staakt en dan regent het ook nog. Maar het leven gaat door en de burger past zich aan.

4,8
Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Heel goed75%
Goed25%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Heel slecht0%

Lees de beoordelingen

Goed verhaal

Rated 5,0 out of 5
2 september 2018
Avatar for Tilly van Buren
Tilly van Buren

Reactie van Paul Schrijft

Dank je wel voor je reactie Tilly. Groeten van Paul.

Stress

Rated 5,0 out of 5
7 juli 2018

Prima weergegeven Wij weten wel dat Ede Mooi genoeg is met prachtige fietsroutes en mooie natuur.

Wij zeggen niets aan veranderen en winkelen kun je er ook goed.

Avatar for Toos C.
Toos C.

Reactie van Paul Schrijft

Bedankt voor je reactie Toos, hartelijke groeten, Paul.

Stress

Rated 4,0 out of 5
6 juli 2018

Heel goed.Het is natuurlijk minder om te moeten fietsen voor het

koffiedrinken en het plasje van de chauffeurs maar kennelijk is

tegenwoordig staken de enige manier om je gelijk te halen!!!

Wat het geblaat van de wethouders betreft.Het is overal hetzelfde

niet alleen in Ede,wie het hardste roept DENKT gelijk te krijgen!!!

Afwachten!!!

Avatar for Tiny
Tiny

Reactie van Paul Schrijft

Dank je wel tante Tiny. Hartelijke groeten, Paul.

je verwacht een heel ander verhaal

Rated 5,0 out of 5
6 juli 2018

Heerlijk geschreven, de bestuurders van Ede worden op een humoristisch manier op hun plaats gezet.

Avatar for Lucie
Lucie

Reactie van Paul Schrijft

Dank je wel Lucie, hartelijke groeten van Paul.

Geef een beoordeling voor dit verhaal 🧡 als je dit ook voor mij deelt op sociale media!

 

Verhalen per e-mail

Verhalen per e-mail

Ontvang mijn volgende verhaal automatisch per e-mail in je inbox!

Gelukt! Controleer je e-mail.

Pin It on Pinterest